Verdeel het gehakt door de helft en rol in 2 ballen.
Druk het gehakt op een bord zo plat als maar kan zonder dat de burger in stukken breekt.
Breng het gehakt op smaak met genoeg peper & zout(beide kanten). Wees niet gierig!
Laat het zout & peper 10-15 minuten intrekken in de koelkast.
Groenten preppen
Snij de komkommer/tomaat. (stukjes/plakjes etc.)
Was de sla en leg apart.
Snij de rode ui in halve ringen.
Hamburgers bakken
Toast de hamburger broodjes in de oven/grill/broodrooster.
Verwarm de grillplaat ZONDER olie o.i.d. en laat zo heet worden als maar kan.
Bak de hamburgers tot een interne temperatuur van 55 graden is bereikt. De hamburgers zullen vanzelf de juiste temperatuur halen buiten de pan. (Bij gebruik van luxe vlees kan de de temperatuur lager blijven voor medium/rare etc.)
Voeg de hamburger saus toe aan beide kanten van de broodjes en beleg met de toppings & de hamburger.