Snijd de winterpeen, ui en knoflook in kleine stukjes
Verhit een wok of grote koekenpan met olijfolie
Bak de winterpeen en ui gedurende 5 minuten in de olijfolie
Voeg de chili vlokken en knoflook toe aan de pan en bak voor 30 seconden
Voeg het blik San Marzano tomaten toe aan de pan. vul vervolgens het blik met water en voeg ook toe aan de pan.
Voeg een takje basilicum inclusief bladeren toe aan de pan
Voeg de gehaktballetjes toe aan de pastasaus en laat pruttelen voor zo'n 30-45 minuten. Roer regelmatig door
Kook de pasta zoals op de verpakking.
Haal in de laatste 5 minuten van het pruttelen het takje basilicum uit de pan. Voeg vervolgens nieuwe basilicum toe aan de pan (alleen gescheurde blaadjes, geen takjes). Dit omdat de oude basilicum na 30-40 minuten zijn smaak heeft afgegeven op de saus en bitter is geworden. De nieuwe basilicum geeft de verse basilicum smaak voor tijdens het eten.
Wanneer de pasta klaar is, voeg je de pasta toe aan de pan met de pastasaus. Roer goed door en voeg een aantal lepels met pastawater toe om de saus in te dikken.