Doe de pancetta in een koude Dutch Oven en verwarm de pan op medium/hoog. Bak de pancetta tot het meeste vet eruit is (De pancetta mag niet krokant zijn!)
Schil de wortel en snij in grove stukken
Snij de witte ui in grove stukken
Doe de wortel en witte ui in de blender en blend langzaam tot het zo klein mogelijk is (hoeft geen puree te worden)
Doe de wortel & ui mix, tomatenpuree & olijfolie in de pan met de pancetta en bak ongeveer 8 minuten
Doe het gehakt in de pan en roer goed door de andere ingredienten. Bak tot volledig gaar
Voeg een scheutje wijn toe aan de pan en laat een aantal minuten bakken tot volledig verdampt
Voeg beide blikken San Marzano tomaten toe aan de pan. Vul 1 blik volledig met water en voeg ook toe. Voeg een klein beetje water toe aan het tweede blik om de tomatenresten uit het blik te krijgen. Voeg ook dit beetje water toe aan de pan
Roer dit goed door en doe het laurierblad toe aan de pan
Doe de deksel op de pan en laat dit zo lang als je kan pruttelen op laag/medium vuur (idealiter een uurtje of 5)
Wanneer je nog 1,5u te gaan hebt tot het opdekken, haal je de deksel van de pan. Roer regelmatig door. (De saus moet indikken)
30 minuten voor het opdekken haal je het laurierblad uit de pan en zet je het vuur uit. Voeg de basilicum toe (in stukken gescheurd) en roer goed door. Laat de saus afkoelen tot lauw warm.