Meng het gehakt in een kom met zout
Voeg 1/4 gerapste ui toe aan het mengsel
Voeg 1 knoflook teentje toe aan het mengsel
Voeg een handje vol gesneden platte peterselie toe aan het mengsel
Voeg 0,75 eetlepel Kofte mix toe aan het geheel(Uitleg in notities)
Meng het geheel
Rol ovale balletjes van het gehaktmengsel tot het gehakt op is.
Druk de balletjes een klein beetje plat zodat het kofte balletjes worden.
Doe de yoghurt in een kom en rasp de schil van de citroen in de yoghurt.
Rasp het overgebleven knoflook teentje in de yoghurt
Snij de citroen in 2en en doe een beetje citroensap in het mengsel.
Maak op smaak met peper en zout en proef het. Pas eventueel ratio's aan om te perfectioneren
Bak de gehaktballetjes in een pan met een klein beetje olijfolie tot de temperatuur in de gehaktballetjes tussen de 55/60 is
Snij de tomaatjes en komkommer in stukjes.
Bouw de wrap op met rucola/tomaatjes/komkommer/yoghurt saus & kofte balletjes