Ga terug
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 5 uur
Totale tijd 5 uur 10 minuten
Porties 3 personen

Equipment

  • Snijplank
  • Koksmes
  • Kruidenzakje
  • Gietijzeren pan

Ingrediƫnten
  

  • 750 gr Riblappen
  • 3 stuks Witte uien
  • 3 stuks Laurier bladen
  • 6 stuks Jenever bessen
  • 4 stuks Kruidnagel
  • 1 el Bloem
  • 2 el Appel azijn
  • 2 el Pannekoeken stroop
  • 1 tl Maizena
  • 500 ml Runderbouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 2 el Roomboter
  • 1 scheutje Rode wijn

Instructies
 

Voorbereiden

  • Snijd de uien in grove stukjes en zet apart. Snijd de riblappen in hapklare stukjes en zout rijkelijk. Laat het vlees ruim 30 minuten op temperatuur komen.
  • Doe de laurierbladen, kruidnagels en jeneverbessen in het kruidenzakje en leg apart.

Bereiding

  • Verwarm de gietijzeren op medium-hoog vuur
  • Voeg de olijfolie en boter toe en laat samen komen. Bak vervolgens de riblappen rondom bruin. Haal de riblappen uit de pan en zet apart.
  • Fruit de uien op medium vuur in het achtergebleven bakvet tot volledig gaar (10-15min)
  • Wanneer de uien gaar zijn voeg je het vlees weer toe aan de pan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed. Bak dit vervolgens 1-2 minuten zodat de bloem gaar wordt.
  • Blus af met de appel azijn. Roer dit goed door.
  • Voeg vervolgens de rode wijn toe aan de pan. Laat dit een paar minuutjes pruttelen zodat de rode wijn volledig verdampt.
  • Voeg 500 ml warme runderbouillon toe aan de pan en roer goed door.
  • Voeg het zakje met kruiden en de pannekoekenstroop toe aan de pan en roer goed door.
  • Laat het geheel zachtjes pruttelen. (zo lang als mogelijk, minimaal 3 uur of tot het vlees zacht is). Zorg ervoor dat het laatste uur pruttelen zonder deksel is zodat het geheel wat kan indikken.
  • Haal het kruidenzakje uit de pan en druk het vlees een beetje uit elkaar met een pollepel.
  • Mocht de Hachee nog te dun zijn, dan kan je maizena toevoegen en goed door roeren.
  • Heerlijk i.c.m. Rode kool en gekookte aardappelen, krieltjes of patat.