Ga terug
Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 1 uur 15 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Blender / Staafmixer
  • Ovenschaal

Ingrediƫnten
  

  • 1 blik San Marzano tomaten
  • 3 eetlepels Extra virgine Olijfolie
  • 2 tenen Knoflook
  • 2 bosjes Basilicum blaadjes
  • 500 gram Gnocchi De gene uit de winkel met de italiaanse tekst op de verpakking.
  • 1 theelepel Chili vlokken
  • Zout
  • 75 gram Parmigiano reggiano / Pecorino Romano
  • 1 zakje Geraspte Mozzarella

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden celcius

Tomatensaus

  • Snijd 2 knoflooktenen zo fijn als maar kan
  • Blend de tomaten tot een fijne massa en voeg 1 theelepel zout toe
  • Verhit een grote koekenpan of wok en doe de olijfolie in de pan
  • Voeg de knoflook en chilivlokken in de pan en zet het vuur op laag vuur.
  • Laat de knoflook en chilivlokken 1 tot 2 minuten aanfruiten in de pan. De knoflook mag niet verkleuren!
  • Voeg wat druppels koud water toe aan de pan zodat de knoflook niet aanbrand. voeg vervolgens de basilicum toe aan de pan
  • Laat het mengsel een beetje aanfruiten op het laagst mogelijke vuur
  • Voeg de tomaten toe aan de pan en roer het mengsel samen. Laat 20%-30% reduceren. (saus mag geen dikke consistentie krijgen, maar er moet wel wat water vanaf)
  • Voeg de helft van het zakje mozzarella toe aan de saus en roer goed door.

Gnocchi

  • Breng een grote pan water aan de kook en kook de gnocchi tot ze drijven.
  • Giet de Gnocchi af en voeg toe aan de pan met saus. Meng goed samen

Assembleren

  • Gooi het tomaten/gnocchi mengel samen in een ovenschaal. Verdeel dit goed over de schaal.
  • Voeg de andere helft van het zakje mozzarella toe en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de parmigiano/pecorino over de ovenschaal

Bakken

  • Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak voor 10 minuten op 200 graden.
  • Na 10 minuten zet je de ovenschaal op de grill stand. Laat deze grill 5 minuten aan staan.

Voila!