500gramGnocchiDe gene uit de winkel met de italiaanse tekst op de verpakking.
1theelepelChili vlokken
Zout
75gramParmigiano reggiano / Pecorino Romano
1 zakjeGeraspte Mozzarella
Instructies
Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
Tomatensaus
Snijd 2 knoflooktenen zo fijn als maar kan
Blend de tomaten tot een fijne massa en voeg 1 theelepel zout toe
Verhit een grote koekenpan of wok en doe de olijfolie in de pan
Voeg de knoflook en chilivlokken in de pan en zet het vuur op laag vuur.
Laat de knoflook en chilivlokken 1 tot 2 minuten aanfruiten in de pan. De knoflook mag niet verkleuren!
Voeg wat druppels koud water toe aan de pan zodat de knoflook niet aanbrand. voeg vervolgens de basilicum toe aan de pan
Laat het mengsel een beetje aanfruiten op het laagst mogelijke vuur
Voeg de tomaten toe aan de pan en roer het mengsel samen. Laat 20%-30% reduceren. (saus mag geen dikke consistentie krijgen, maar er moet wel wat water vanaf)
Voeg de helft van het zakje mozzarella toe aan de saus en roer goed door.
Gnocchi
Breng een grote pan water aan de kook en kook de gnocchi tot ze drijven.
Giet de Gnocchi af en voeg toe aan de pan met saus. Meng goed samen
Assembleren
Gooi het tomaten/gnocchi mengel samen in een ovenschaal. Verdeel dit goed over de schaal.
Voeg de andere helft van het zakje mozzarella toe en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de parmigiano/pecorino over de ovenschaal
Bakken
Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak voor 10 minuten op 200 graden.
Na 10 minuten zet je de ovenschaal op de grill stand. Laat deze grill 5 minuten aan staan.