1theelepelSambal (Manis)Bij voorkeur voor pittig, 2 theelepels.
Zout & Peper
4eetlepelsOlijfolie
2theelepelJonny Boer Al-Andalus kruiden
1eetlepelMayonaise
300gramKipfilet blokjes
3teentjesKnoflookMeer kan ook, ligt aan je voorkeur
170gramGriekse yoghurt (0% vet)
200gramsnoeptomaatjes
1/2Komkommer
1zakVeldsla
Instructies
Ingredienten preppen
Snij de kipfilet in blokjes. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout & de Al-Andalus kruiden. laat minimaal 10 minuten marineren.
Snijd de rest van de knoflook fijn en met samen met de mayonaise, sambal en yoghurt.Breng op smaak met peper en zout.
Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. zet deze apart voor later.
Patat preppen/bakken
Doe de zak airfryer patat in een kom samen met de rest van de olijfolie. breng op smaak met peper en zout en verdeel de olie goed over de patat.
Doe de patat in de airfryer en volg instructies van airfryer patat.
Kip bakken
Verhit een koekenpan op middenhoog vuur. Bak de kipfilet tot een interne temperatuur van 60 graden is gehaald.
Kapsalon opbouwen
Doe de patat in een ovenschaal.
Verdeel de kip over de ovenschaal bovenop de patat.
Bestrooi de volledige ovenschaal met kaas en gratineer 10 minuten in de oven.
Veggies
Na het gratineren verdeel je de knoflooksaus over de ovenschaal.
Verdeel de veldsla/komkommer/tomaatjes over de ovenschaal.