Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd
15
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Porties
2
personen
Equipment
Rasp
Voedsel weegschaal
Ingrediƫnten
Wok saus
1
theelepel
Sriracha saus
10
eetlepels
Soja saus
32
gram
Honing
2
teentjes
Knoflook
2
Eetlepels
Geraspte gember
1
hele
rode peper
Met of zonder zaadlijst/zaadjes(ligt aan het niveau van pittigheid)
Andere ingredienten
160
gram
Basmati rijst
350
gram
Kipfilet reepjes
1
bos
bosui/lenteui/saladeui
30
gram
Diepvries tuinerwten
2
Paprika's
Instructies
Saus voorbereiden
Voeg de saus ingredienten onder het kopje "Wok saus" bij elkaar in een kommetje.
Groenten voorbereiden
Snij de paprika's in blokjes en doe deze in een kom
Snij de onderkant van de bos lente/salade ui in kleine rondjes en voeg toe aan de kom met de paprika's
Snij de bovenkant van de bos lente/salade ui in stukjes en bewaar apart
Rijst koken
Kook de basmati rijst zoals beschreven op de verpakking
Laat de rijst met de deksel op de pan staan.
Wokken
Verhit 1 eetlepel zonnebloem olie in een pan
Wok de kipfiletreepjes goudbruin & gaar
Voeg paprika's & lente/salade ui toe en wok 2 minuten
Voeg de wok saus toe en wok nog 2 minuten
Zet het vuur laag en voeg de bevroren tuinerwten en bovenkant van de lente/salade ui toe. Roer regelmatig om de saus te mengen met de rest.
Doe de rijst in een kom of op een bord en schep de wok over/naast de rijst