Ga terug
Afdrukken
Kleiner
Normaal
Groter
Recept afdrukken
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd
20
minuten
min
Totale tijd
35
minuten
min
Porties
2
personen
Equipment
Grill pan
Kleine koekenpan
Ingrediƫnten
Chicken burger saus
12,5
gram
Mayonaise
12,5
gram
BBQ saus
6
gram
Honing
6
gram
Mosterd
Zwarte peper
Burger ingredienten
2
plakjes
Bacon
2
stukken
Kipfilet
28
gram
Mayonaise
3
theelepel
Citroenrasp
2
teentjes
Knoflook
2
theelepel
Gesneden tijm
Zwarte peper
2
Hamburgerbroodjes
Brioche als je het kan vinden
4
blaadjes
Veldsla
1
Tomaat
1/4
Komkommer
2
plakjes
Goed smeltende kaas
Cheddar/Gruyere/Goudse
Instructies
Kipfilet preppen
Snij de kipfilet zodat het een dun groot stuk wordt(butterfly)
Voeg 30 gram mayonaise to aan de kipfilet
Rasp 2 theelepels citroenrasp toe per stuk kipfilet(Aantal citroenrasp aanpassen aan voorkeur)
Voeg zwarte peper en een beetje gesneden verse tijm toe aan de kipfilet.
Wrijf het mengsel goed uit over de stukken kipfilet zodat elk stukje kipfilet bedekt is. Laat 10-15 minuten intrekken
Toppings preppen
Snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes.
Saus preppen
Meng alle bovenstaande saus ingredienten bij elkaar en proef het. Pas eventueel aan naar eigen smaak.
Bacon bakken
Doe de bacon in een koude kleine koekenpan en laat de pan opwarmen tot hoog vuur.
Bak de bacon tot knapperig.
Kip bakken
Toast de hamburger broodjes tot goudbruin.
Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe wanneer de pan goed heet is.
Grill de kipfilet tot goudbruin met een interne temperatuur van 60 graden celcius.
Laat de kipfilet een minuut of 2 uitrusten op een bord of snijplank. De interne temperatuur moet de 65 hebben gehaald. (Carry over cooking)
Doe de hamburger saus op beide kanten van het broodje en beleg met een stuk kip, bacon en de groenten.