Verwarm de gietijzeren op medium-hoog vuur
Voeg de olijfolie en boter toe en laat samen komen. Bak vervolgens de riblappen rondom bruin. Haal de riblappen uit de pan en zet apart.
Fruit de uien op medium vuur in het achtergebleven bakvet tot volledig gaar (10-15min)
Wanneer de uien gaar zijn voeg je het vlees weer toe aan de pan. Voeg vervolgens de bloem toe en roer goed. Bak dit vervolgens 1-2 minuten zodat de bloem gaar wordt.
Blus af met de appel azijn. Roer dit goed door.
Voeg vervolgens de rode wijn toe aan de pan. Laat dit een paar minuutjes pruttelen zodat de rode wijn volledig verdampt.
Voeg 500 ml warme runderbouillon toe aan de pan en roer goed door.
Voeg het zakje met kruiden en de pannekoekenstroop toe aan de pan en roer goed door.
Laat het geheel zachtjes pruttelen. (zo lang als mogelijk, minimaal 3 uur of tot het vlees zacht is). Zorg ervoor dat het laatste uur pruttelen zonder deksel is zodat het geheel wat kan indikken.
Haal het kruidenzakje uit de pan en druk het vlees een beetje uit elkaar met een pollepel.
Mocht de Hachee nog te dun zijn, dan kan je maizena toevoegen en goed door roeren.
Heerlijk i.c.m. Rode kool en gekookte aardappelen, krieltjes of patat.