Lemon Poppy Seed Chicken Salad

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang Salad
Keuken Mediterranean
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Mason jar
  • 1 RVS koekepan
  • 1 Saladekom

Ingrediënten
  

Salade dressing

  • 6 eetlepels Extra Vergine Olijfolie
  • 1 eetlepel Mosterd
  • 1,5 theelepels Honing
  • Citroensap van 1 hele citroen

Salade onderdelen

  • 150 gram Rode biet slamelange
  • 1 Gele paprika
  • 15 Snoeptomaatjes
  • 1 kwart Komkommer
  • 1 Rode ui
  • 1 zakje mediterraanse croutons

Kip

  • 2 stukken Kipfilet (300g totaal)

Instructies
 

Salade dressing

  • Meng alle ingredienten onder het kopje salade dressing in een Mason Jar (of iets soortgelijks. Schud het potje tot de dressing goed gemengd is. Breng op smaak met zout.

Kip

  • Sla de stukken kipfilet plat tot alle delen van de kipfilet even dik is.
  • Breng een laagje zout aan op beide kanten van de stukken kipfilet en laat 15 minuten intrekken.
  • Verwarm de (RVS) pan en bak de kipfilet aan beide kanten tot volledig gaar.
  • Laat de kipfilet buiten de pan rusten.
  • Voeg een beetje water toe aan de pan samen met een paar eetlepels van de salade dressing.
  • Roer goed door elkaar tot er een saus ontstaat.
  • Doe de stukken kipfilet terug in de pan (die uit staat) en zorg ervoor dat de saus plakt aan de stukken kipfilet.

Salade

  • Snijd de ingredienten van de salade in kleine stukjes en voeg toe aan een salade kom.
  • Voeg genoeg van de dressing toe aan de salade

Opdienen

  • Doe de salade op een bord. Snijd de stukken kipfilet in stukjes en leg het naast de salade.
  • Als er overgebleven saus in de pan is, kan je dat op de kipfilet lepelen.