Equipment
- Kaas rasp
- Mes
- Snijplank
Ingrediënten
- 1 eetlepel Olijfolie
- 2 eetlepels Balsamico azijn
- 100 gram snacktomaatjes Het liefste in verschillende kleuren
- 30 gram pijnboompitten
- 30 gram Parmigiano Reggiano
- 75 gram Rucola slamelange
- 150 gram Mozzarella balletjes Buffelmozzarella!!
- Peper & Zout
Instructies
Voorbereiden
- Halveer de snoeptomaatjes.
- Rasp met een dunschiller aan de zijkant van het blok Parmigiano Reggiano om lange stroken te krijgen. verkruimel deze vervolgens in kleine vlokken.
- Rooster de pijnboompitten tot ze goed bruin zijn en de aroma's eruit komen.
- Laat het water uit de verpakking mozzarella balletjes en halveer.
Assembleren
- Meng de rucola salade mix, snoeptomaatjes en mozzarella balletjes samen in een grote salade kom.
- Voeg vervolgens de Balsamico azijn toe tot goed zichtbaar alle onderdelen van de salade goed gedekt is.
- Voeg de olijfolie toe en maak de salade op smaak met peper en zout.
- Voeg als laatste de pijnboompitten en Parmigiano Reggiano vlokken toe aan de salade. Roer alles goed door.
Notities
Eventueel ook lekker met andere groenten(Paprika, Komkommer, Zongedroogde tomaten etc.)