
Equipment
- Blender / Staafmixer
- Ovenschaal
Ingrediënten
- 1 blik San Marzano tomaten
- 3 eetlepels Extra virgine Olijfolie
- 2 tenen Knoflook
- 2 bosjes Basilicum blaadjes
- 500 gram Gnocchi De gene uit de winkel met de italiaanse tekst op de verpakking.
- 1 theelepel Chili vlokken
- Zout
- 75 gram Parmigiano reggiano / Pecorino Romano
- 1 zakje Geraspte Mozzarella
Instructies
- Verwarm de oven voor op 200 graden celcius
Tomatensaus
- Snijd 2 knoflooktenen zo fijn als maar kan
- Blend de tomaten tot een fijne massa en voeg 1 theelepel zout toe
- Verhit een grote koekenpan of wok en doe de olijfolie in de pan
- Voeg de knoflook en chilivlokken in de pan en zet het vuur op laag vuur.
- Laat de knoflook en chilivlokken 1 tot 2 minuten aanfruiten in de pan. De knoflook mag niet verkleuren!
- Voeg wat druppels koud water toe aan de pan zodat de knoflook niet aanbrand. voeg vervolgens de basilicum toe aan de pan
- Laat het mengsel een beetje aanfruiten op het laagst mogelijke vuur
- Voeg de tomaten toe aan de pan en roer het mengsel samen. Laat 20%-30% reduceren. (saus mag geen dikke consistentie krijgen, maar er moet wel wat water vanaf)
- Voeg de helft van het zakje mozzarella toe aan de saus en roer goed door.
Gnocchi
- Breng een grote pan water aan de kook en kook de gnocchi tot ze drijven.
- Giet de Gnocchi af en voeg toe aan de pan met saus. Meng goed samen
Assembleren
- Gooi het tomaten/gnocchi mengel samen in een ovenschaal. Verdeel dit goed over de schaal.
- Voeg de andere helft van het zakje mozzarella toe en verdeel over de ovenschaal. Verdeel de parmigiano/pecorino over de ovenschaal
Bakken
- Zet de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak voor 10 minuten op 200 graden.
- Na 10 minuten zet je de ovenschaal op de grill stand. Laat deze grill 5 minuten aan staan.