Easy wok

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Rasp
  • Voedsel weegschaal

Ingrediënten
  

Wok saus

  • 1 theelepel Sriracha saus
  • 10 eetlepels Soja saus
  • 32 gram Honing
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 Eetlepels Geraspte gember
  • 1 hele rode peper Met of zonder zaadlijst/zaadjes(ligt aan het niveau van pittigheid)

Andere ingredienten

  • 160 gram Basmati rijst
  • 350 gram Kipfilet reepjes
  • 1 bos bosui/lenteui/saladeui
  • 30 gram Diepvries tuinerwten
  • 2 Paprika's

Instructies
 

Saus voorbereiden

  • Voeg de saus ingredienten onder het kopje "Wok saus" bij elkaar in een kommetje.

Groenten voorbereiden

  • Snij de paprika's in blokjes en doe deze in een kom
  • Snij de onderkant van de bos lente/salade ui in kleine rondjes en voeg toe aan de kom met de paprika's
  • Snij de bovenkant van de bos lente/salade ui in stukjes en bewaar apart

Rijst koken

  • Kook de basmati rijst zoals beschreven op de verpakking
  • Laat de rijst met de deksel op de pan staan.

Wokken

  • Verhit 1 eetlepel zonnebloem olie in een pan
  • Wok de kipfiletreepjes goudbruin & gaar
  • Voeg paprika's & lente/salade ui toe en wok 2 minuten
  • Voeg de wok saus toe en wok nog 2 minuten
  • Zet het vuur laag en voeg de bevroren tuinerwten en bovenkant van de lente/salade ui toe. Roer regelmatig om de saus te mengen met de rest.

Doe de rijst in een kom of op een bord en schep de wok over/naast de rijst