Equipment
- Rasp
- Voedsel weegschaal
Ingrediënten
Wok saus
- 1 theelepel Sriracha saus
- 10 eetlepels Soja saus
- 32 gram Honing
- 2 teentjes Knoflook
- 2 Eetlepels Geraspte gember
- 1 hele rode peper Met of zonder zaadlijst/zaadjes(ligt aan het niveau van pittigheid)
Andere ingredienten
- 160 gram Basmati rijst
- 350 gram Kipfilet reepjes
- 1 bos bosui/lenteui/saladeui
- 30 gram Diepvries tuinerwten
- 2 Paprika's
Instructies
Saus voorbereiden
- Voeg de saus ingredienten onder het kopje "Wok saus" bij elkaar in een kommetje.
Groenten voorbereiden
- Snij de paprika's in blokjes en doe deze in een kom
- Snij de onderkant van de bos lente/salade ui in kleine rondjes en voeg toe aan de kom met de paprika's
- Snij de bovenkant van de bos lente/salade ui in stukjes en bewaar apart
Rijst koken
- Kook de basmati rijst zoals beschreven op de verpakking
- Laat de rijst met de deksel op de pan staan.
Wokken
- Verhit 1 eetlepel zonnebloem olie in een pan
- Wok de kipfiletreepjes goudbruin & gaar
- Voeg paprika's & lente/salade ui toe en wok 2 minuten
- Voeg de wok saus toe en wok nog 2 minuten
- Zet het vuur laag en voeg de bevroren tuinerwten en bovenkant van de lente/salade ui toe. Roer regelmatig om de saus te mengen met de rest.