Equipment
- Grill pan
- Kleine koekenpan
Ingrediënten
Chicken burger saus
- 12,5 gram Mayonaise
- 12,5 gram BBQ saus
- 6 gram Honing
- 6 gram Mosterd
- Zwarte peper
Burger ingredienten
- 2 plakjes Bacon
- 2 stukken Kipfilet
- 28 gram Mayonaise
- 3 theelepel Citroenrasp
- 2 teentjes Knoflook
- 2 theelepel Gesneden tijm
- Zwarte peper
- 2 Hamburgerbroodjes Brioche als je het kan vinden
- 4 blaadjes Veldsla
- 1 Tomaat
- 1/4 Komkommer
- 2 plakjes Goed smeltende kaas Cheddar/Gruyere/Goudse
Instructies
Kipfilet preppen
- Snij de kipfilet zodat het een dun groot stuk wordt(butterfly)
- Voeg 30 gram mayonaise to aan de kipfilet
- Rasp 2 theelepels citroenrasp toe per stuk kipfilet(Aantal citroenrasp aanpassen aan voorkeur)
- Voeg zwarte peper en een beetje gesneden verse tijm toe aan de kipfilet.
- Wrijf het mengsel goed uit over de stukken kipfilet zodat elk stukje kipfilet bedekt is. Laat 10-15 minuten intrekken
Toppings preppen
- Snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes.
Saus preppen
- Meng alle bovenstaande saus ingredienten bij elkaar en proef het. Pas eventueel aan naar eigen smaak.
Bacon bakken
- Doe de bacon in een koude kleine koekenpan en laat de pan opwarmen tot hoog vuur.
- Bak de bacon tot knapperig.
Kip bakken
- Toast de hamburger broodjes tot goudbruin.
- Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe wanneer de pan goed heet is.
- Grill de kipfilet tot goudbruin met een interne temperatuur van 60 graden celcius.
- Laat de kipfilet een minuut of 2 uitrusten op een bord of snijplank. De interne temperatuur moet de 65 hebben gehaald. (Carry over cooking)
- Doe de hamburger saus op beide kanten van het broodje en beleg met een stuk kip, bacon en de groenten.