Smash burgers

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 45 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Grillpan

Ingrediënten
  

  • 2 eetlepels Hamburgersaus Recept in notities
  • 300 g Rundergehakt
  • 2 plakjes Cheddar kaas
  • 1 krop Sla
  • 1 Komkommer
  • 1 Tomaat
  • 1 potje Cornichon augurken
  • 1 Rode uien
  • 2 Hamburger broodjes

Instructies
 

Vlees preppen

  • Verdeel het gehakt door de helft en rol in 2 ballen.
  • Druk het gehakt op een bord zo plat als maar kan zonder dat de burger in stukken breekt.
  • Breng het gehakt op smaak met genoeg peper & zout(beide kanten). Wees niet gierig!
  • Laat het zout & peper 10-15 minuten intrekken in de koelkast.

Groenten preppen

  • Snij de komkommer/tomaat. (stukjes/plakjes etc.)
  • Was de sla en leg apart.
  • Snij de rode ui in halve ringen.

Hamburgers bakken

  • Toast de hamburger broodjes in de oven/grill/broodrooster.
  • Verwarm de grillplaat ZONDER olie o.i.d. en laat zo heet worden als maar kan.
  • Bak de hamburgers tot een interne temperatuur van 55 graden is bereikt. De hamburgers zullen vanzelf de juiste temperatuur halen buiten de pan. (Bij gebruik van luxe vlees kan de de temperatuur lager blijven voor medium/rare etc.)
  • Voeg de hamburger saus toe aan beide kanten van de broodjes en beleg met de toppings & de hamburger.

Notities

Hamburger saus recept:
2 eetlepels Mayonaise
1 eetlepel Mosterd
1/2 eetlepel honing
Cornichon augurken toevoegen naar wens(meer is beter!)
1/2 theelepel knoflook poeder
1/2 theelepel ui poeder