“Gezonde” Kapsalon

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • Air fryer
  • Oven
  • Ovenschaal
  • Koekenpan

Ingrediënten
  

  • 3/4 zak Airfryer patat
  • 1 zakje Geraspte jonge kaas 30+
  • 1 theelepel Sambal (Manis) Bij voorkeur voor pittig, 2 theelepels.
  • Zout & Peper
  • 4 eetlepels Olijfolie
  • 2 theelepel Jonny Boer Al-Andalus kruiden
  • 1 eetlepel Mayonaise
  • 300 gram Kipfilet blokjes
  • 3 teentjes Knoflook Meer kan ook, ligt aan je voorkeur
  • 170 gram Griekse yoghurt (0% vet)
  • 200 gram snoeptomaatjes
  • 1/2 Komkommer
  • 1 zak Veldsla

Instructies
 

Ingredienten preppen

  • Snij de kipfilet in blokjes. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout & de Al-Andalus kruiden. laat minimaal 10 minuten marineren.
  • Snijd de rest van de knoflook fijn en met samen met de mayonaise, sambal en yoghurt.
    Breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. zet deze apart voor later.

Patat preppen/bakken

  • Doe de zak airfryer patat in een kom samen met de rest van de olijfolie. breng op smaak met peper en zout en verdeel de olie goed over de patat.
  • Doe de patat in de airfryer en volg instructies van airfryer patat.

Kip bakken

  • Verhit een koekenpan op middenhoog vuur. Bak de kipfilet tot een interne temperatuur van 60 graden is gehaald.

Kapsalon opbouwen

  • Doe de patat in een ovenschaal.
  • Verdeel de kip over de ovenschaal bovenop de patat.
  • Bestrooi de volledige ovenschaal met kaas en gratineer 10 minuten in de oven.

Veggies

  • Na het gratineren verdeel je de knoflooksaus over de ovenschaal.
  • Verdeel de veldsla/komkommer/tomaatjes over de ovenschaal.