Equipment
- Air fryer
- Oven
- Ovenschaal
- Koekenpan
Ingrediënten
- 3/4 zak Airfryer patat
- 1 zakje Geraspte jonge kaas 30+
- 1 theelepel Sambal (Manis) Bij voorkeur voor pittig, 2 theelepels.
- Zout & Peper
- 4 eetlepels Olijfolie
- 2 theelepel Jonny Boer Al-Andalus kruiden
- 1 eetlepel Mayonaise
- 300 gram Kipfilet blokjes
- 3 teentjes Knoflook Meer kan ook, ligt aan je voorkeur
- 170 gram Griekse yoghurt (0% vet)
- 200 gram snoeptomaatjes
- 1/2 Komkommer
- 1 zak Veldsla
Instructies
Ingredienten preppen
- Snij de kipfilet in blokjes. Snijd 4/5 van de knoflook fijn en meng met 2 eetlepels olijfolie, peper en zout & de Al-Andalus kruiden. laat minimaal 10 minuten marineren.
- Snijd de rest van de knoflook fijn en met samen met de mayonaise, sambal en yoghurt.Breng op smaak met peper en zout.
- Snijd de komkommer in blokjes en halveer de tomaatjes. zet deze apart voor later.
Patat preppen/bakken
- Doe de zak airfryer patat in een kom samen met de rest van de olijfolie. breng op smaak met peper en zout en verdeel de olie goed over de patat.
- Doe de patat in de airfryer en volg instructies van airfryer patat.
Kip bakken
- Verhit een koekenpan op middenhoog vuur. Bak de kipfilet tot een interne temperatuur van 60 graden is gehaald.
Kapsalon opbouwen
- Doe de patat in een ovenschaal.
- Verdeel de kip over de ovenschaal bovenop de patat.
- Bestrooi de volledige ovenschaal met kaas en gratineer 10 minuten in de oven.
Veggies
- Na het gratineren verdeel je de knoflooksaus over de ovenschaal.
- Verdeel de veldsla/komkommer/tomaatjes over de ovenschaal.