Pasta Tonno

Voorbereidingstijd 5 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Staafmixer

Ingrediënten
  

  • 10 ml olijfolie extra vierge
  • 1 blik tonijn
  • 200 gram All' Uovo penne
  • 1 Rode ui
  • 4 teentjes Knoflook
  • 1 theelepel Chili vlokken
  • 1 blik Tomaten Pomodoro Datterino
  • 1 doosje Basilicum
  • 40 gram Pecorino Romano / Parmigiano Reggiano

Instructies
 

  • Mix in de staafmixer de tomaten met een klein deel van de basilicum tot een glad mengsel
  • Snij de rode ui in blokjes
  • Snij de knoflooktenen fijn
  • Bak de knoflook, ui en chili vlokken in de olijfolie(Zorg ervoor dat de knoflook niet bruin wordt)
  • Voeg het tomatenmengsel toe en bak ongeveer 10 minuten op middel vuur tot het een niet waterig meer is
  • Kook de pasta Al Dente
  • Voeg op het laatste moment alle basilicum en een deel van de kaas toe aan de saus. Meng het geheel.
  • Voeg de pasta samen met de saus en schep het geheel op de borden
  • Garneer met overgebleven kaas