Equipment
- Weegschaal
Ingrediënten
- 5 g Zeezout
- 500 g Half om Half gehakt
- 1/4 Rode ui
- 2 teentje Knoflook
- 1 handje Gesnede platte peterselie
- 0,75 eetlepel Kofte spicemix (In notities!)
- 4 Syrische wraps Gekocht bij de turkse bakker
- 40 g Rucola
- 40 g Cherry tomaatjes
- 40 g Komkommer
- 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
- 1 schil van citroen (geraspt)
- 1 eetlepel Citroensap (van dezelfde citroen)
Instructies
- Meng het gehakt in een kom met zout
- Voeg 1/4 gerapste ui toe aan het mengsel
- Voeg 1 knoflook teentje toe aan het mengsel
- Voeg een handje vol gesneden platte peterselie toe aan het mengsel
- Voeg 0,75 eetlepel Kofte mix toe aan het geheel(Uitleg in notities)
- Meng het geheel
- Rol ovale balletjes van het gehaktmengsel tot het gehakt op is.
- Druk de balletjes een klein beetje plat zodat het kofte balletjes worden.
- Doe de yoghurt in een kom en rasp de schil van de citroen in de yoghurt.
- Rasp het overgebleven knoflook teentje in de yoghurt
- Snij de citroen in 2en en doe een beetje citroensap in het mengsel.
- Maak op smaak met peper en zout en proef het. Pas eventueel ratio's aan om te perfectioneren
- Bak de gehaktballetjes in een pan met een klein beetje olijfolie tot de temperatuur in de gehaktballetjes tussen de 55/60 is
- Snij de tomaatjes en komkommer in stukjes.
- Bouw de wrap op met rucola/tomaatjes/komkommer/yoghurt saus & kofte balletjes
Notities
KOFTE MIX:
in een apart bakje/kruidenpotje met onderstaande ingredienten samen:
2 volle theelepels komijnpoeder
1 volle theelepel chili poeder
1 volle theelepel paprika poeder
1 volle theelepel oregano
1/4 theelepel kaneelpoeder
Meng het geheel samen.