Köfte wraps

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • Weegschaal

Ingrediënten
  

  • 5 g Zeezout
  • 500 g Half om Half gehakt
  • 1/4 Rode ui
  • 2 teentje Knoflook
  • 1 handje Gesnede platte peterselie
  • 0,75 eetlepel Kofte spicemix (In notities!)
  • 4 Syrische wraps Gekocht bij de turkse bakker
  • 40 g Rucola
  • 40 g Cherry tomaatjes
  • 40 g Komkommer
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt 0% vet
  • 1 schil van citroen (geraspt)
  • 1 eetlepel Citroensap (van dezelfde citroen)

Instructies
 

  • Meng het gehakt in een kom met zout
  • Voeg 1/4 gerapste ui toe aan het mengsel
  • Voeg 1 knoflook teentje toe aan het mengsel
  • Voeg een handje vol gesneden platte peterselie toe aan het mengsel
  • Voeg 0,75 eetlepel Kofte mix toe aan het geheel(Uitleg in notities)
  • Meng het geheel
  • Rol ovale balletjes van het gehaktmengsel tot het gehakt op is.
  • Druk de balletjes een klein beetje plat zodat het kofte balletjes worden.
  • Doe de yoghurt in een kom en rasp de schil van de citroen in de yoghurt.
  • Rasp het overgebleven knoflook teentje in de yoghurt
  • Snij de citroen in 2en en doe een beetje citroensap in het mengsel.
  • Maak op smaak met peper en zout en proef het. Pas eventueel ratio's aan om te perfectioneren
  • Bak de gehaktballetjes in een pan met een klein beetje olijfolie tot de temperatuur in de gehaktballetjes tussen de 55/60 is
  • Snij de tomaatjes en komkommer in stukjes.
  • Bouw de wrap op met rucola/tomaatjes/komkommer/yoghurt saus & kofte balletjes

Notities

KOFTE MIX:
in een apart bakje/kruidenpotje met onderstaande ingredienten samen:
2 volle theelepels komijnpoeder
1 volle theelepel chili poeder
1 volle theelepel paprika poeder
1 volle theelepel oregano
1/4 theelepel kaneelpoeder
Meng het geheel samen.