Equipment
- Pestle & Mortar
Ingrediënten
- 1 teen Knoflook
- 10 ml Olive Oil Extra virgin
- 200 g All 'uovo penne
- 1 plant Basilicum
- 2 g Zeezout
- 30 g Parmigiano Reggiano
- 15 g Pecorino Romano
- 20 g Pijnboompitten
Instructies
- Gooi de pijnboompitten met zout in de pestle & mortar en meng tot een stevige pasta ontstaat
- Voeg een in stukjes gesneden kleine/middelmatige knoflookteen toe aan de pijnboompitten, meng wederom tot alles samengevoegd is
- Voeg stuk voor stuk basilicum toe tot een pesto achtige massa ontstaat
- Voeg olijfolie toe aan het mengsel en meng samen
- Voeg pecorino en parmigiano toe aan het mengel en meng samen (Laat een beetje over voor het garneren!)
- Kook de pasta Al Dente
- Voeg de pesto samen met de pasta
- Garneer met overgebleven kaas
Notities
TIP: Ook lekker met stukjes gebakken kip!