Pasta Pesto

Voorbereidingstijd 20 minuten
Bereidingstijd 8 minuten
Totale tijd 28 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian
Porties 2 personen

Equipment

  • Pestle & Mortar

Ingrediënten
  

  • 1 teen Knoflook
  • 10 ml Olive Oil Extra virgin
  • 200 g All 'uovo penne
  • 1 plant Basilicum
  • 2 g Zeezout
  • 30 g Parmigiano Reggiano
  • 15 g Pecorino Romano
  • 20 g Pijnboompitten

Instructies
 

  • Gooi de pijnboompitten met zout in de pestle & mortar en meng tot een stevige pasta ontstaat
  • Voeg een in stukjes gesneden kleine/middelmatige knoflookteen toe aan de pijnboompitten, meng wederom tot alles samengevoegd is
  • Voeg stuk voor stuk basilicum toe tot een pesto achtige massa ontstaat
  • Voeg olijfolie toe aan het mengsel en meng samen
  • Voeg pecorino en parmigiano toe aan het mengel en meng samen (Laat een beetje over voor het garneren!)
  • Kook de pasta Al Dente
  • Voeg de pesto samen met de pasta
  • Garneer met overgebleven kaas

Notities

TIP: Ook lekker met stukjes gebakken kip!
Trefwoord Pasta, Pesto