Equipment
- 1 Mason jar
- 1 RVS koekepan
- 1 Saladekom
Ingrediënten
Salade dressing
- 6 eetlepels Extra Vergine Olijfolie
- 1 eetlepel Mosterd
- 1,5 theelepels Honing
- Citroensap van 1 hele citroen
Salade onderdelen
- 150 gram Rode biet slamelange
- 1 Gele paprika
- 15 Snoeptomaatjes
- 1 kwart Komkommer
- 1 Rode ui
- 1 zakje mediterraanse croutons
Kip
- 2 stukken Kipfilet (300g totaal)
Instructies
Salade dressing
- Meng alle ingredienten onder het kopje salade dressing in een Mason Jar (of iets soortgelijks. Schud het potje tot de dressing goed gemengd is. Breng op smaak met zout.
Kip
- Sla de stukken kipfilet plat tot alle delen van de kipfilet even dik is.
- Breng een laagje zout aan op beide kanten van de stukken kipfilet en laat 15 minuten intrekken.
- Verwarm de (RVS) pan en bak de kipfilet aan beide kanten tot volledig gaar.
- Laat de kipfilet buiten de pan rusten.
- Voeg een beetje water toe aan de pan samen met een paar eetlepels van de salade dressing.
- Roer goed door elkaar tot er een saus ontstaat.
- Doe de stukken kipfilet terug in de pan (die uit staat) en zorg ervoor dat de saus plakt aan de stukken kipfilet.
Salade
- Snijd de ingredienten van de salade in kleine stukjes en voeg toe aan een salade kom.
- Voeg genoeg van de dressing toe aan de salade
Opdienen
- Doe de salade op een bord. Snijd de stukken kipfilet in stukjes en leg het naast de salade.
- Als er overgebleven saus in de pan is, kan je dat op de kipfilet lepelen.