Equipment
- 1 Kookpan
- 1 Wok of grote koekenpan
Ingrediënten
- 500 gram Rundergehakt Half-om-half kan ook
- 20 gram Paneermeel
- 300 gram Rigatoni/Penne/Conchiglie Pasta
- 10 gram Platte Peterseli
- 1 theelepel Chili vlokken
- 1 blik San Marzano Tomaten
- 4 tenen knoflook
- 1 Witte ui
- 1 Halve Winterpeen
- 50 gram Parmigiano Reggiano
- 10 gram Basilicum
Instructies
Gehaktballen voorbereiden
- Meng in een kom het gehakt, de paneermeel, 15 gram zout, 5 gram peper en 25 gram Parmigiano Reggiano.
- Snijd of pers 2 knoflooktenen klein en voeg toe aan het gehaktmengsel
- Snijd de platte peterselie zo klein mogelijk en voeg toe aan het gehaktmengsel
- Meng met je handen het gehakt gedurende 2-3 minuten tot het gehakt plakkerig wordt (Voeg eventueel een ei toe als dit je voorkeur heeft, mijn voorkeur heeft het persoonlijk niet)
- Draai vervolgens gehaktballetjes ter grootte van een knikker. (Mocht je van grotere gehaktballen houden, dan is dat ook prima. Het is echter wat minder traditioneel)
Pastasaus maken
- Snijd de winterpeen, ui en knoflook in kleine stukjes
- Verhit een wok of grote koekenpan met olijfolie
- Bak de winterpeen en ui gedurende 5 minuten in de olijfolie
- Voeg de chili vlokken en knoflook toe aan de pan en bak voor 30 seconden
- Voeg het blik San Marzano tomaten toe aan de pan. vul vervolgens het blik met water en voeg ook toe aan de pan.
- Voeg een takje basilicum inclusief bladeren toe aan de pan
- Voeg de gehaktballetjes toe aan de pastasaus en laat pruttelen voor zo'n 30-45 minuten. Roer regelmatig door
- Kook de pasta zoals op de verpakking.
- Haal in de laatste 5 minuten van het pruttelen het takje basilicum uit de pan. Voeg vervolgens nieuwe basilicum toe aan de pan (alleen gescheurde blaadjes, geen takjes). Dit omdat de oude basilicum na 30-40 minuten zijn smaak heeft afgegeven op de saus en bitter is geworden. De nieuwe basilicum geeft de verse basilicum smaak voor tijdens het eten.
- Wanneer de pasta klaar is, voeg je de pasta toe aan de pan met de pastasaus. Roer goed door en voeg een aantal lepels met pastawater toe om de saus in te dikken.
Opdienen
- Schep de pasta vanuit de pan op het bord. Strooi zoveel Parmigiano Reggiano over de borden.