Chick-Fil-A Club Chicken

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Grill pan
  • Kleine koekenpan

Ingrediënten
  

Chicken burger saus

  • 12,5 gram Mayonaise
  • 12,5 gram BBQ saus
  • 6 gram Honing
  • 6 gram Mosterd
  • Zwarte peper

Burger ingredienten

  • 2 plakjes Bacon
  • 2 stukken Kipfilet
  • 28 gram Mayonaise
  • 3 theelepel Citroenrasp
  • 2 teentjes Knoflook
  • 2 theelepel Gesneden tijm
  • Zwarte peper
  • 2 Hamburgerbroodjes Brioche als je het kan vinden
  • 4 blaadjes Veldsla
  • 1 Tomaat
  • 1/4 Komkommer
  • 2 plakjes Goed smeltende kaas Cheddar/Gruyere/Goudse

Instructies
 

Kipfilet preppen

  • Snij de kipfilet zodat het een dun groot stuk wordt(butterfly)
  • Voeg 30 gram mayonaise to aan de kipfilet
  • Rasp 2 theelepels citroenrasp toe per stuk kipfilet(Aantal citroenrasp aanpassen aan voorkeur)
  • Voeg zwarte peper en een beetje gesneden verse tijm toe aan de kipfilet.
  • Wrijf het mengsel goed uit over de stukken kipfilet zodat elk stukje kipfilet bedekt is. Laat 10-15 minuten intrekken

Toppings preppen

  • Snijd de tomaat en komkommer in dunne plakjes.

Saus preppen

  • Meng alle bovenstaande saus ingredienten bij elkaar en proef het. Pas eventueel aan naar eigen smaak.

Bacon bakken

  • Doe de bacon in een koude kleine koekenpan en laat de pan opwarmen tot hoog vuur.
  • Bak de bacon tot knapperig.

Kip bakken

  • Toast de hamburger broodjes tot goudbruin.
  • Verhit een grillpan op hoog vuur en voeg de stukken kip toe wanneer de pan goed heet is.
  • Grill de kipfilet tot goudbruin met een interne temperatuur van 60 graden celcius.
  • Laat de kipfilet een minuut of 2 uitrusten op een bord of snijplank. De interne temperatuur moet de 65 hebben gehaald. (Carry over cooking)
  • Doe de hamburger saus op beide kanten van het broodje en beleg met een stuk kip, bacon en de groenten.