Sweet & Sour Stir Fry

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 30 minuten
Totale tijd 45 minuten
Gang Main Course
Keuken Chinese
Porties 2 personen

Equipment

  • 1 Wok
  • 1 Weegschaal

Ingrediënten
  

  • 300 gram Kip blokjes/reepjes/roerbakstukjes
  • 150 gram Basmati rijst
  • 1 Paksoi
  • 1 Rode Paprika
  • 1 bosje Bosui
  • 2 teentjes Knoflook
  • 1 Rode peper
  • 2 eetlepels Sesamolie
  • 2 handjes Ongezouten Cashewnoten

Woksaus

  • 2 eetlepels Ketjap Manis
  • 30 ml Lichte soja saus
  • 60 ml Sweet chili saus

Instructies
 

  • Snijd de paprika in kleine blokjes, het witte deel van de bosui in kleine ringen en het witte deel van de paksoi in kleine stukjes.
  • Was de Basmati rijst net zolang tot het water waarmee je het wast niet troebel is.
  • Kook de Basmati rijst voor 8 minuten. Giet daarna af en laat 15 minuten stomen met de deksel op de pan.
  • Bak de kip stukjes in een wok met de sesamolie tot bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kip apart.
  • Bak de paprika, witte deel van de bosui en het witte deel van de paksoi in dezelfde pan met een beetje olie. Bak voor 3-4 minuten tot halfzacht met een kleine bite.
  • Snijd de knoflook en rode peper klein. Voeg deze toe aan de wok. Bak mee voor 30 seconden.
  • Voeg de kip weer toe aan de wok.
  • Meng in een kleine kom de sojasaus, chilisaus en ketjap manis.
  • Voeg de woksaus toe aan de wok. Roer door en bak een minuutje mee in de wok.
  • Snijd een beetje van het groene deel van de paksoi in kleine stukjes en voeg ook toe aan de wok. Bak 30 seconden mee tot het een beetje krimpt.
  • Snijd het groene deel van de bosui in kleine reepjes.
  • Schep de rijst op een bord en doe de zoetzure wok over de rijst. Garneer met Bosui en stukjes Cashew noten