Snijd de paprika in kleine blokjes, het witte deel van de bosui in kleine ringen en het witte deel van de paksoi in kleine stukjes.
Was de Basmati rijst net zolang tot het water waarmee je het wast niet troebel is.
Kook de Basmati rijst voor 8 minuten. Giet daarna af en laat 15 minuten stomen met de deksel op de pan.
Bak de kip stukjes in een wok met de sesamolie tot bruin en gaar. Breng op smaak met zout en peper. Zet de kip apart.
Bak de paprika, witte deel van de bosui en het witte deel van de paksoi in dezelfde pan met een beetje olie. Bak voor 3-4 minuten tot halfzacht met een kleine bite.
Snijd de knoflook en rode peper klein. Voeg deze toe aan de wok. Bak mee voor 30 seconden.
Voeg de kip weer toe aan de wok.
Meng in een kleine kom de sojasaus, chilisaus en ketjap manis.
Voeg de woksaus toe aan de wok. Roer door en bak een minuutje mee in de wok.
Snijd een beetje van het groene deel van de paksoi in kleine stukjes en voeg ook toe aan de wok. Bak 30 seconden mee tot het een beetje krimpt.
Snijd het groene deel van de bosui in kleine reepjes.
Schep de rijst op een bord en doe de zoetzure wok over de rijst. Garneer met Bosui en stukjes Cashew noten