Pasta Spinazie Pesto

Voorbereidingstijd 25 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 35 minuten
Gang Main Course
Keuken Italian

Equipment

  • 1 Grote kookpan
  • 1 Blender
  • 1 Rasp
  • 1 Wok/Grote koekenpan

Ingrediënten
  

  • 150 gr Verse spinazie
  • 10 gr Pijnboompitten
  • 40 gr Parmigiano Reggiano
  • 30 g Basilicum
  • 1 ijsblokje
  • 1 grote teen knoflook
  • 250 gr Rigatoni pasta

Instructies
 

Pesto maken

  • Verwarm de koekenpan op medium hoog vuur en rooster de pijnboompitten tot licht bruin
  • Doe de pijnboompitten in de blender en blend samen met 1 grote teen knoflook
  • Doe de pancetta in de koekenpan en bak de pancetta tot al het vet eruit is en de pancetta krokant is geworden
  • Bewaar de pancetta apart in een bakje en doe het vet van de pancetta bij de geblende pijnboompitten & knoflook
  • Vul de grote kookpan met water en breng aan de kook
  • Blancheer de spinazie voor anderhalve minuut en koel vervolgens af met koud water. Laat het groene spinazie water in de pan!
  • Knijp boven de gootsteen met 2 handen zoveel mogelijk water uit de spinazie en voeg de spinazie bol toe aan de blender
  • Blend de pijnboompitten, knoflook, pancetta vet en spinazie samen tot volledig glad
  • Voeg alle basilicum(inclusief takken), parmezaanse kaas, ijsblokje en een grote scheut olijfolie toe aan de blender. Blend tot alles goed geblend is.
  • Kijk na het bleden of de pesto droog is, mocht dit zo zijn blijf je olijfolie toevoegen tot de pesto nat genoeg is (en echt lijkt op een pesto)
  • Proef de pesto, voeg eventueel zout of parmigiano reggiano toe om meer smaak toe te voegen. (Zout wanneer de pesto genoeg naar kaas smaakt)

Pasta koken en gerecht opdienen

  • Breng het water in de pan van de gekookte spinazie weer aan de kook. Voeg eventueel water toe als er te weinig water over is. Voeg genoeg zout toe aan het water om het water goed zout te laten zijn (middelandse zee zeggen mensen wel eens)
  • Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking 'al dente'
  • Doe een goede laag pesto in de koekenpan/wok. Laat het vuur uit!
  • Voeg in de laatste minuut van het koken van de pasta wat pasta water toe aan de pesto in de koekenpan/wok. Roer tot de pesto een gladde saus is geworden
  • Giet de pasta af en doe het in de koekenpan/wok. Meng tot de saus goed gemengt is met de pasta
  • Schep de pasta pesto op de borden. Garneer met de krokante pancetta blokjes
Trefwoord Pasta, Pesto