Kip Schnitzel

Voorbereidingstijd 30 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 50 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Vleeshamer
  • Droogrek

Ingrediënten
  

  • Olijfolie
  • Zout & Peper
  • 2 stukken Kipfilet
  • 1 doos Panko broodkruimels
  • 1 pak Bloem
  • 1 Ei

Instructies
 

Ingredienten preppen

  • Doe het ei in een kommetje, maak op smaak met zout en peper en roer het door elkaar.
  • Doe een laag bloem op een bord.

Originele schnitzels of italiaanse?

  • Doe een laag Panko broodkruimels op een ander bord. Meng vers geraspte parmezaanse kaas toe aan de broodkruimels voor italiaanse schnitzels. (Bovenstaande onderdelen vormen het paneerstation)
  • Snij de 2 stukken kipfilet midden zodat het lange dunnen stukken worden(butterfly techniek kan ook.. Opensnijden maar 1 stuk laten zodat het 1 grote schnitzel wordt per stuk kipfilet)
  • Sla met een vleeshamer de stukken kipfilet tot het overal 1 cm dik is. (Sla niet te hard, dit maakt de structuur van de kipfilet kapot)
  • Breng de kipfilet stukken op smaak met peper & zout

Paneren (Herhaal onderstaande stappen per stuk kipfilet)

  • Doe de kipfilet in de bloem en zorg dat deze volledig bedekt is.
  • Breng de kipfilet van de bloem over naar het ei en zorg dat deze volledig bedekt is.
  • Brengt de kipfilet over van het ei naar de broodkruimels en zorg dat deze volledig bedekt is.

Schnitzels bakken

  • Verwarm een grote braadpan met een laag olijfolie (Zorg dat de volledige bedekt is met een laag olie voor "shallow frying"
  • Verwarm de olie op hoog vuur tot het een temperatuur heeft van 80 graden celcius. (Te koude olie of te warme olie zorgt ervoor dat de broodkruimels loslaten)
  • Doe de stukken kipfilet in de pan en bak aan beide kanten goudbruin. De schitzels moeten uit de pan wanneer de temperatuur 58 graden celcius is. Leg de schnitzels dan op het droogrek en laat een paar minuten staan.
  • Door het wachten zal de temperatuur van de schnitzels ongeveer uitkomen op 64 graden. Wanneer de kip deze temperatuur heeft gehaald is het klaar om op het bord te leggen!