Roasted potatoes

Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 1 uur 15 minuten
Porties 2 personen

Equipment

  • Grote kom
  • Grote ovenschaal
  • Zeef

Ingrediënten
  

  • 500 g Licht kruimige aardappelen
  • 1 handje Fijngesneden verse rozemarijn
  • 1 theelepel Baking soda
  • 2 teentjes Knoflook
  • 5 eetlepels Olijfolie Extra vierge

Instructies
 

  • Schil de aardappelen en snij in hapklare blokjes (niet te klein!)
  • Breng water aan de kook en breng op smaak met zout
  • Voeg de aardappelen toe aan het kokende water
  • Voeg de baking soda toe aan het water
  • Kook de aardappelen gaar tot een vork er makkelijk doorheen gaat (ong. 10 min)
  • Terwijl de aardappelen koken, verhit de olijfolie in een kleine koekenpan.
  • Verwarm de oven voor op 210 graden.
  • Voeg de knoflook en rozemarijn toe aan de olie. Laat dit bakken tot de knoflook goudbruin begint te worden.
  • Wanneer de knoflook goudbruin begint te worden, giet de volledige inhoud van de pan door een zeef in een kom. Scheid de olie van de knoflook/rozemarijn en doe beide in een aparte kom.
  • Giet het water van de aardappelen af wanneer deze gaar zijn, en doe de aardappelen in een grote kom.
  • Voeg de olijfolie toe aan de aardappelen en schud ruig tot er een puree achtige substantie om de aardappelen vormt. (1/2 minuten schudden)
  • Doe alle aardappeltjes in de ovenschaal en geef ze genoeg ruimte om knapperig te worden.
  • Laat de aardappeltjes de eerste 20 minuten in de oven zonder de ovendeur open te doen
  • na 20 minuten, schep de aardappeltjes om zodat de andere kant kan bakken.
  • Herhaal dit proces elke 10 minuten tot de aardappeltjes goudbruin en er knapperig uit zien.
  • Haal vervolgens de aardappeltjes uit de oven en doe deze in een kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook/rozemarijn toe die eerder is gebakken in olijfolie.