Schil de aardappelen en snij in hapklare blokjes (niet te klein!)
Breng water aan de kook en breng op smaak met zout
Voeg de aardappelen toe aan het kokende water
Voeg de baking soda toe aan het water
Kook de aardappelen gaar tot een vork er makkelijk doorheen gaat (ong. 10 min)
Terwijl de aardappelen koken, verhit de olijfolie in een kleine koekenpan.
Verwarm de oven voor op 210 graden.
Voeg de knoflook en rozemarijn toe aan de olie. Laat dit bakken tot de knoflook goudbruin begint te worden.
Wanneer de knoflook goudbruin begint te worden, giet de volledige inhoud van de pan door een zeef in een kom. Scheid de olie van de knoflook/rozemarijn en doe beide in een aparte kom.
Giet het water van de aardappelen af wanneer deze gaar zijn, en doe de aardappelen in een grote kom.
Voeg de olijfolie toe aan de aardappelen en schud ruig tot er een puree achtige substantie om de aardappelen vormt. (1/2 minuten schudden)
Doe alle aardappeltjes in de ovenschaal en geef ze genoeg ruimte om knapperig te worden.
Laat de aardappeltjes de eerste 20 minuten in de oven zonder de ovendeur open te doen
na 20 minuten, schep de aardappeltjes om zodat de andere kant kan bakken.
Herhaal dit proces elke 10 minuten tot de aardappeltjes goudbruin en er knapperig uit zien.
Haal vervolgens de aardappeltjes uit de oven en doe deze in een kom. Breng op smaak met peper en zout en voeg de knoflook/rozemarijn toe die eerder is gebakken in olijfolie.