Doe de kipfiletblokjes in een kom.
Voeg 1 theelepel maizena, 1 theelepel donkere sojasaus, 1 theelepel zonnebloem olie en een snufje baking soda toe aan de kipfiletblokjes.
Laat dit vervolgens 15 minuten intrekken.
Kook de rijst volgens de verpakking. Zet apart na het koken.
Snij de rode ui & winterpeen in kleine stukjes en doe samen in een kom.
Roer het ei in een klein bakje en breng op smaak met peper en zout.
Snij de knoflook fijn en doe het in een klein bakje.
Wok de kipfilet met een beetje zonnebloem olie tot goudbruin(interne temperatuur 60 graden). Zet de kipfilet in een bakje apart
Wok vervolgens de 2 geroerde eieren in de wok tot niet meer zacht. Zet vervolgens in een bakje apart
Wok vervolgens de knoflook tot net niet goudbruin, voeg vervolgens de ui, winterpeen en tuinerwten toe aan de knoflook. Bak tot de winterpeen zacht genoeg is om te eten.Zet vervolgens apart. Wok de gekookte rijst een paar minuten in een kokend hete wok. Voeg vervolgens 2 eetlepels lichte sojasaus toe. Roer de rijst tot een groot deel van de rijst donkerder van kleur is geworden.
Voeg 3/4 eetlepels donkere sojasaus toe om de rijst donker te maken.
Voeg alle overige ingredienten samen in de wok en breng op smaak met peper, zout & sambal.
Schep de chicken fried rice op en garneer met lenteui.