Italiaanse gegratineerde aardappeltjes

Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 50 minuten
Totale tijd 1 uur
Porties 2 personen

Equipment

  • Oven schaal

Ingrediënten
  

  • 500 g Opbak aardappeltjes kleine blokjes
  • 4 teentjes Knoflook
  • 100 g Grana padano
  • 1 eetlepel Gedroogde oregano
  • 3 eetlepels Olijfolie Extra vierge

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 200 graden
  • Prik gaatjes in de verpakking van de aardappeltjes en gaar de aardappeltjes 30/45 seconden voor in de magnetron.
  • Doe de aardappeltjes in een ovenschaal (Zorg dat er genoeg ruimte is in de schaal. De aardappeltjes hebben ruimte nodig om knapperig te worden)
  • Voeg de olijfolie, oregano en knoflook toe en roer door elkaar.
  • Meng de helft van de Grana padano door de aardappeltjes heen.
  • Breng op smaak met peper en zout
  • Doe de rest van de Grana padano over de bovenkant van de aardappeltjes. Roer hierna niet meer om!
  • Bak de aardappeltjes goudbruin in 40 minuten